فهرست مطالب

ورزش و علوم زیست حرکتی - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 27، بهار و تابستان 1401)

نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 27، بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محسن اکبری*، فاطمه مهری صفحات 1-12
    مقدمه و هدف

    یکی از بیماری های که امروزه سبب بروز برخی مشکلات برای سالمندان شده است، بیماری نوروپاتی دیابتی است. هدف از انجام این پژوهش، تاثیر هشت هفته تمرینات استقامتی، مقاومتی و ترکیبی برسطوح نروگلین1، قطعه اگرین C ترمینال، مقاومت به انسولین، فاکتورهای عملکردی و ترکیب بدن مردان سالمند نوروپاتی دیابتی نوع 2 بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، به صورت نیمه تجربی با 40 مرد دیابتی نوروپاتی با دامنه سنی بین 50 تا 65 سال، دارای حداقل دو سال سابقه بیماری، دارای سطح هموگلوبین گلیکوزیله بین 6.5 تا 7 درصد، گلوکز خون ناشتا بالای 125 تا 150 میلی گرم بر دسی لیتر، به روش نمونه گیری انتخابی دردسترس و هدفدار انتخاب و به صورت تصادفی در چهار گروه استقامتی، مقاومتی، ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت هشت هفته، هر هفته 3 جلسه تمرینات خود را انجام دادند و گروه کنترل بدون فعالیت فیزیکی بودند. اندازه گیری نمونه های خونی 48 ساعت قبل و بعد پژوهش به میزان 5 سی سی گرفته شد. برای مقایسه درون گروهی و بین گروهی به ترتیب از روش تی همبسته و واریانس یک طرفه استفاده شد و سطح معناداری کمتر از 0.05 در نظرگرفته شد.

    یافته ها

    مقادیر وزن، شاخص توده بدن، ضربان قلب استراحتی، نسبت دورکمربه لگن، گلوکز ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله شده، مقاومت به انسولین، پپتید اگرین C ترمینال کاهش معنی دار در هر سه گروه تجربی نسبت گروه کنترل نشان داد. همچنین مقادیر اکسیژن مصرفی، نروگلین 1، تست تعادل لک لک و تست عملکردی TUG افزایش معنی دار در هر سه گروه تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری

    هشت هفته تمرینات استقامتی، مقاومتی و ترکیبی تغییرات مثبت بر شاخص توده بدن و بهبود وضعیت عملکردی بیماران دیابتی نوروپاتی نوع 2 داشته و احتمالا در افزایش وضعیت فیزیولوژیکی و فیزیکی این بیماران موثر است.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، نروگلین1، پپتید اگرینC ترمینال، نوروپاتی دیابتی نوع 2
  • گودرز مرادی، مهران قهرمانی* صفحات 13-23
    مقدمه و هدف

    تمرینات ورزشی به عنوان یک راه کار عملی نقش مهمی در افزایش آدروپین و بهبود مقاومت به انسولین و پیشگیری از عوارض اضافه وزن دارند، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات هوازی با شدت متوسط و تمرین تناوبی شدید بر سطوح سرمی آدروپین و ارتباط آن با مقاومت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

    24 مرد جوان با میانگین سن 3.14±28.4 سال، وزن 4.89±77.11 کیلوگرم و شاخص توده بدن 0.37±27.76 کیلوگرم مترمربع داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کرده و به طور تصادفی در گروه تمرین هوازی (n=8)، تمرین تناوبی شدید (n=8) و کنترل (n=8) قرار داده شدند. تمرین تناوبی شدید (با شدت 100-90 حداکثر ضربان قلب) و تمرین هوازی (با شدت 75-50 درصد حداکثر ضربان قلب) به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه متناوب و هر جلسه 45 تا 65 دقیقه انجام شد. قبل و بعد از مداخلات نمونه خونی برای اندازه گیری سطوح آدروپین، گلوکز و انسواین در وضعیت 12 ساعت ناشتایی جمع آوری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 6 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط و نیز 6 هفته تمرین تناوبی شدید منجر به افزایش معنادار آدروپین و نیز کاهش معنادار انسولین، گلوکز و مقاومت به انسولین مردان دارای اضافه وزن شدند (0.05>P). همچنین بین تغییرات آدروپین با گلوکز و مقاومت به انسولین ارتباط منفی معنادار وجود داشت (0.05>P). بین سطوح سرمی آدروپین با انسولین خون ارتباط معنادار وجود نداشت (0.05<P).

    بحث و نتیجه گیری

    چنین نتیجه گیری می شود که هم تمرین هوازی با شدت متوسط و هم تمرین تناوبی شدید با کاهش مقاومت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن منجر به پیشگیری از بیماری های دیابت و قلبی عروقی می شود. به نظر می رسد در این تغییرات ناشی از تمرین، آدروپین ایفای نقش می کند.

    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، آدروپین، گلوکز، مقاومت به انسولین، اضافه وزن
  • افسانه آستین چپ، امیرعباس منظمی*، زهره رحیمی، مهرعلی رحیمی صفحات 24-33
    مقدمه و هدف

    بیماری کبدچرب غیرالکلی با رسوب چربی در سلول های کبدی مشخص می گردد و در صورت عدم کنترل ممکن است سبب فیبروز، سیروز و تخریب سلولی کبد گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین آثار 8 هفته تمرین استقامتی بر شاخص های ترکیب بدنی، نیمرخ چربی و کبد چرب در زنان دیابتی مبتلا به کبد چرب غیرالکلی اجرا شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 30 زن دیابتی (سن 7±53 سال، قد 4±158 سانتی متر، وزن 9±75 کیلوگرم) دارای کبدچرب غیرالکلی شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (15=n) و تمرین (15=n) تقسیم شدند. تمرینات گروه تمرین به صورت دویدن در هر جلسه به مدت 30-45 دقیقه و شدت 60-70 درصد ضربان قلب ذخیره و سه جلسه در هفته و طی هشت هفته اجرا شد. آنزیم های کبدی، نیمرخ لیپیدی، قند خون، انسولین، شاخص مقاومت به انسولین، شاخص های ترکیب بدن و VO2max پیش و پس از پروتکل تمرینی ارزیابی شد. از روش آماری آنووا با اندازه گیری مکرر جهت تعیین تفاوت ها استفاده و سطح معنی داری آزمون ها P≤0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر نشان داد که اثر تعاملی زمان × گروه در متغیرهای نیمرخ چربی (TG، TC، HDL و LDL)، آنزیم های کبدی (ALT و AST)، انسولین، مقاومت به انسولین، VO2max ، WHR، وزن و درصد چربی بدن معنادار می باشد. نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد که به جز در متغیر HDL که تغییر معناداری نداشت، سایر متغیرهای نیمرخ چربی در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشت (P<0.05). همچنین نتایج بین گروهی نشان داد که تفاوت معناداری بین گروه های کنترل و تمرین، در فاکتورهای قندخون ناشتا، ALT، AST، TG، HDL ،LDL، انسولین، مقاومت به انسولین، VO2max ، WHR، وزن و درصد چربی بدن وجود دارد (P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    این نتایج پیشنهاد می کنند که تمرین هوازی با شدت متوسط می تواند از طریق جبران اثرات تخریبی دیابت نوع دو و کبدچرب غیرالکلی نقش مهمی را در بهبود این بیمارن ایفا کند. علاوه بر این انجام تمرینات هوازی می تواند از پیشرفت بیماری NAFLD جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، ترکیب بدن، نیمرخ چربی، کبدچرب غیرالکلی، دیابت نوع دو
  • محمد پرستش*، رسول شهیدی، عباس صارمی صفحات 34-42
    مقدمه و هدف

    بررسی پروفایل هورمونی رشته ‏های ورزشی مختلف در تحقیقات فراوانی جهت ارایه معیار و شاخص به کار می ‏رود. با توجه به اهمیت رشته دوچرخه سواری تحقیق حاضر به بررسی پروفایل هورمونی دوچرخه سواران مرد تیم ملی ایران می ‏پردازد.

    مواد و روش ‏ها

    در این مطالعه توصیفی 95 نفر از مردان دوچرخه ‏سوار تیم ملی ایران با میانگین و انحراف معیار قد 4.5±175.4 سانتی ‏متر، وزن 3.8±74.5 کیلوگرم و شاخص توده بدن 0.7±23.9 کیلوگرم بر مترمربع به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. متغییر‏های تحقیق شامل: (سطح سرمی هورمون تستوسترون، هورمون رشد، هورمون رشد شبه انسولینی، هورمون لوتیینی، هورمون تحریک کننده تیرویید و هورمون اریتروپویتین) بود که 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین و به صورت ناشتا از ورید ناحیه آرنج آزمودنی‏ ها خونگیری به عمل آمد. داده ‏ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل و بررسی شدند (0.05>P).

    یافته‏ ها

    در مردان دوچرخه سوار تیم ملی ایران میانگین سطح سرمی هورمون تستوسترون 0.23±‏‏‏4.44 نانوگرم/میلی ‏لیتر، میانگین سطح سرمی هورمون رشد 0.17± 0.24 نانوگرم/میلی‏ لیتر، میانگین سطح سرمی هورمون رشد شبه انسولینی 56.64±246.3 میکروگرم/لیتر، میانگین سطح سرمی هورمون لوتیینی 0.72±2.44 واحد بین ‏المللی/لیتر، میانگین سطح سرمی هورمون تحریک کننده تیرویید 0.8±2.33 میلی‏ واحد بین‏ الملل/لیتر و میانگین سطح سرمی هورمون اریتروپویتین 0.97± 4.79 میلی‏ واحد بین‏ المللی/ لیتر بود.

    بحث و نتیجه‏ گیری

    مقادیر مرجع هورمون ‏های بررسی شده برای جمعیت عمومی ورزشکاران نخبه معتبر نیست. محدودیت های مرجع جدیدی باید برای متغیرهای هورمونی در ورزشکاران نخبه ایجاد شود. زیرا وضعیت متابولیسمی، تغذیه‏ ای و تمرینی آنها با جمعیت عادی غیرورزشکار متفاوت است.

    کلیدواژگان: پروفایل هورمونی، هورمون های درون ریز، ورشکاران تیم ملی، دوچرخه سواری
  • امیر دلشاد*، مریم سادات دشتی صفحات 43-52
    مقدمه و هدف

    امروزه متخصصان عقیده دارند که رژیم غذایی و داروها در درمان و کنترل قند و متابولیسم چربی های خون بیماران به تنهایی کافی نیستند، بلکه انجام فعالیت های بدنی و ورزشی نیز باید به برنامه روزانه اضافه شود. بنابراین هدف تحقیق حاضر  بررسی تاثیر یک دوره تمرین ترکیبی و مصرف مکمل دارچین بر سطوح سرمی آپلین و IL-6 زنان غیرفعال دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون می باشد. 40 نفر از زنان دارای اضافه وزن به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین ترکیبی (10 نفر)، تمرین ترکیبی- مکمل دارچین (10 نفر)، مکمل دارچین (10 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. تمرین هوازی با 75-50 درصد ضربان قلب بیشینه و تمرین TRX در دامنه درک فشار 12 تا 17 در مقیاس بورگ انجام شد. 24 ساعت قبل از شروع دوره تمرینی و 48 ساعت پس از اتمام آخرین جلسه جهت اندازه گیری آپلین و IL-6 خونگیری انجام شد. سپس با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تغییرات بین گروهی و از آزمون تی زوجی جهت مقایسه درون گروهی استفاده شد. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS5 در سطح معناداری 0.05>P صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج بین گروهی تفاوت معنی دار در غلظت سرمی IL-6 و آپلین نشان داد (0.001=P). نتایج آزمون تی زوجی کاهش معنادار را برای هر سه گروه در مقادیر IL-6 و آپلین نشان داد (0.05>P).

    بحث و نتیجه گیری

    کاهش التهاب ناشی از فعالیت ورزشی یکی از عوامل موثرکاهش سطح آپلین در مطالعه حاضر می باشد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر و از انجایی که تمرین ترکیبی تاثیر سودمندی بر آپلین و IL-6 داشته است. مصرف مکمل دارچین به همراه تمرین ترکیبی بطور موثر بافت چربی را کاهش می دهد، با این حال، هر دو مداخله ممکن است با هم به عنوان یک روش کاهش وزن و التهاب استفاده شوند

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، TRX، دارچین، آپلین، IL-6، چاقی
  • مریم السادات صالحی کلاته سادات، زهرا استیری*، محمدرضا شهابی کاسب صفحات 53-63
    مقدمه و هدف

    بیماران مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) مشکلاتی را در تعادل و تمرکز تجربه می کنند. هدف کلی در این پژوهش بررسی اثر یک دوره شش هفته ای تمرینات پیلاتس و موسیقی بر تعادل و تمرکز بیماران ام اس بود.

    مواد و روش ها

    نمونه های تحقیق حاضر 29 زن مبتلا به ام اس، 20-50 سال با درجه ناتوانی بین 2-5 بودند که با توجه به آزمون قدرت همگن شدند. پیش آزمون با استفاده از دستگاه تعادل سنج ایستا، آزمون تعادل زمان راه رفتن و نشستن و آزمون تمرکز انجام شد و آزمودنی ها در سه گروه قرار گرفتند. گروه آزمایشی اول به مدت 6 هفته سه جلسه ای یک ساعته به انجام تمرینات پیلاتس پرداختند. تمرینات در نوبت صبح و زیر نظر مربی پیلاتس انجام شد. هر جلسه تمرین به سه قسمت گرم کردن (15-10دقیقه)، انجام تمرینات پیلاتس (40-35 دقیقه) و بازگشت به حالت اولیه (10 دقیقه) تقسیم شد. گروه دوم آزمایش، تمرینات مذکور را با موسیقی انجام دادند. افراد گروه کنترل در دوره تمرینات فقط به فعالیت های روزانه خود پرداختند. پس از پایان دوره تمرینی آزمودنی ها در پس آزمون شرکت کردند. از آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی LSD به منظور مقایسه گروه ها و مشخص شدن محل اختلاف در سطح معنی داری 0.05>P استفاده شد.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بین گروه های آزمایشی و کنترل در متغیرهای تعادل ایستا، پویا و تمرکز تفاوت معنی دار آماری با برتری گروه های آزمایشی وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد بین برنامه تمرینی پیلاتس و پیلاتس به همراه موسیقی تفاوت معنی داری در هیچ کدام از متغیرها وجود ندارد.

    بحث و نتیجه گیری

    به طور کلی می توان نتیجه گرفت هنگام استفاده از برنامه های تمرینی پیلاتس و پیلاتس به همراه موسیقی کیفیت و نوع تمرینات طراحی شده در جلسه های تمرینی پیلاتس از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در استفاده مناسب از موسیقی باید دقت لازم انجام شود.

    کلیدواژگان: پیلاتس، ام اس، تعادل، تمرکز، موسیقی
  • اکبر سازوار*، حمیده خداویسی صفحات 64-71
    مقدمه و هدف

    اسپرین مچ پا از آسیب های شایع، در بازی والیبال است. هدف تحقیق حاضر، تاثیر ده هفته تمرین در آب با تاکید بر تمرینات ثبات مرکزی بر تعادل ، عملکرد حرکتی و جسمانی والیبالیست های زن با اسپرین مزمن مچ پا بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 60 نفر از زنان والیبالیست دارای اسپرین مچ پا با استفاده از نمونه در دسترس در این تحقیق شرکت کردند که در دو گروه آزمایش (30 نفر) و شاهد (30 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه آزمایش به مدت ده هفته، هر هفته چهار جلسه 60 دقیقه ای به انجام فعالیت در آب پرداختند، در حالی که گروه شاهد در این مدت هیچ فعالیت بدنی موثری را تجربه نکردند. برای ارزیابی تعادل از دستگاه تعادلی بایودکس و برای ارزیابی عملکرد جسمانی از تست عملکرد هوازی (آزمون پله)، تست عملکرد چابکی (زمان آزمون دوی 9×4)، تست عملکرد استقامت عضلانی (نمره آزمون دراز و نشست پا جمع)، پرش عمودی سارجنت و آزمون پله سه دقیقه استفاده شد و میزان درد شرکت کنندگان بر اساس شاخص دیداری سنجش درد اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز کوواریانس در سطح 0.05>P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه اختلاف معنی داری در نمرات تعادل و میزان درد و برخی از فاکتورهای آمادگی جسمانی گروه تجربی نسبت به پیش از دوره تمرینی یافت شد (0.05>P)، در حالی که در گروه شاهد تغییر معنی داری مشاهده نشد (0.05<P). در مقایسه با گروه شاهد، نمرات تعادل گروه تجربی پس از ده هفته ورزش درمانی در آب افزایش معنی داری نشان داد (0.05>P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات ثبات دهنده در آب باعث بهبود عملکرد جسمانی و کاهش شدت درد افراد مبتلا به اسپرین مچ پا می شود.

    کلیدواژگان: اسپرین مچ پا، تمرینات ثبات مرکزی، تعادل، عملکردهای حرکتی
  • بیان فیاضی، کمال رنجبر*، علی یاور عزیزپور صفحات 72-81
    مقدمه و هدف

    تمرین ورزشی یک راهکار موثر در درمان بیماری MS محسوب می شود. در این مطالعه، به بررسی تاثیر تمرین مقاومتی فزاینده بر میزان خستگی، توانایی راه رفتن و کیفیت زندگی در زنان مبتلا به MS پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    16 نفر از زنان مبتلا به MS در این پژوهش شرکت کردند. این افراد به طور تصادفی در دو گروه شاهد (8.15±32.37 سال) و گروه آزمایش (5.37±29.71 سال) قرار گرفتند. در گروه آزمایش فعالیت مقاومتی فزاینده به مدت 8 هفته اجرا شد. قبل و پس از برنامه تمرینی، سرعت راه رفتن، استقامت راه رفتن، خستگی و کیفیت زندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری برای آنالیز آماری استفاده شد. سطح معناداری 0.05>P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    توانایی سرعت و استقامت راه رفتن در گروه آزمایش نسبت به قبل از تمرین به طور معنا داری افزایش یافت؛ اما، در گروه شاهد سرعت و استقامت راه رفتن نسبت به قبل کاهش معناداری یافت (0.04=P). از طرفی، کاهش معنادار خستگی در گروه آزمایش نسبت به قبل از تمرین نشان داده شد (0.001=P)؛ درحالی که خستگی در گروه شاهد نسبت به قبل به طور غیرمعناداری افزایش پیدا کرد (0.73=P). تمرینات مقاومتی موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به MS نسبت به قبل از تمرین شد (0.01=P)، این در حالی است که میزان کیفیت زندگی (0.04=P) گروه شاهد نسبت به قبل کاهش یافت (0.04=P). میزان کیفیت زندگی و خستگی در قبل و پس از مداخله تمرینی بین دو گروه تفاوت معناداری وجود ندارد، اما توانایی راه رفتن (سرعت و استقامت) پس از مداخله تمرینی در گروه آزمایش به طور معناداری بیشتر از گروه شاهد بود.

    بحث و نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی فزاینده با شدت متوسط می تواند منجر به افزایش توانایی راه رفتن، کاهش خستگی و در نهایت منجر به بهبود کیفیت زندگی زنان مبتلا به MS می شود.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، تمرینات مقاومتی، توانایی راه رفتن، کیفیت زندگی، سلامت روان
  • علی نجاریان کاخکی، سید علیرضا حسینی کاخک*، رامبد خواجه ای، فروه وکیلیان صفحات 82-91
    مقدمه و هدف

    اثر تمرینات ترکیبی بر آمادگی جسمانی افراد مختلف به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته، اما تفاوت راه رفتن/ دویدن به جلو و عقب در بخش هوازی این تمرینات کمتر بررسی شده است. لذا هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثر تمرینات مقاومتی با تمرینات ترکیبی قدرتی هوازی (راه رفتن/ دویدن به جلو در مقابل راه رفتن/ دویدن به عقب) بر ترکیب بدنی و آمادگی عملکردی مردان میان سال بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور، 48 مرد میان سال به طور تصادفی به چهار گروه تمرین قدرتی - هوازی رو به جلو، تمرین قدرتی- هوازی رو به عقب، تمرین مقاومتی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت هشت هفته هر هفته سه جلسه به تمرین پرداختند. پس از تمرینات، آزمون های ترکیب بدنی، قدرت بالاتنه، قدرت پایین تنه، چابکی و تعادل و استقامت هوازی به عمل آمد. داده ها توسط روش آماری آنووا با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0.05>P تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاکی از آن بود که بین گروه ها تفاوت معنی داری در وزن، توده بدون چربی و توده چربی وجود نداشت (0.05<P). در مورد قدرت عضلانی اندام تحتاتی و فوقانی، چابکی و تعادل و استقامت هوازی نتایج نشان داد که هر سه گروه تمرینی از قبل از تمرینات تا بعد از تمرینات بهبود معنی داری داشته اند (0.001>P) اما بین گروه ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    می توان گفت هشت هفته برنامه تمرین ترکیبی (قدرتی راه رفتن/ دویدن به جلو و قدرتی راه رفتن/ دویدن به عقب) اثرات معنی دار و سودمندی بر عملکرد جسمانی مردان میان سال دارد و نباید نگران اثرات تداخلی این تمرینات بود. لذا با توجه به اثر احتمالی راه رفتن به عقب بر سایر متغیرهای عملکردی و برای تنوع بخشی به تمرینات ترکیبی می توان از راه رفتن به عقب به عنوان بخشی از تمرین هوازی بهره برد.

    کلیدواژگان: ترکیب بدنی، آمادگی عملکردی، راه رفتن به عقب، مردان میان سال
  • عبدالرضا کاظمی*، مختار قنبرزاده، ضیا نویدی، شیما امام بخش صفحات 92-101
    مقدمه و هدف

    کاهش فعالیت بدنی در جوندگان موجب کاهش در توده عضلانی، سطح مقطع عرضی میوفیبریل ها (CSA) و تولید نیرو می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثر کاهش فعالیت بدنی پس از یک دوره تمرین استقامتی بر بیان ژن های STIM1، Orai1 و MG29 در عضله پلانتاریس موش های نر ویستار بود.

    مواد و روش ها

    16 سر رت نژاد ویستار در محدوده وزنی 20±250 گرم به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه کنترل - لیگاسیون عصب نخاعی (SNL): شامل 8 سر موش صحرایی نر 8 هفته ای بوده که سه شاخه سیاتیک آن ها به طور محکم گره زده شد. گروه تجربی شامل 8 سر موش صحرایی که پس از یک دوره تمرین استقامتی و SNL را دریافت کردند. پروتکل تمرین استقامتی در پژوهش حاضر به مدت 4 روز در هفته و به مدت 6 هفته بود. از 10 متر در دقیقه به مدت 10 دقیقه در هفته اول، به 18-17 متر در دقیقه به مدت 30 دقیقه در هفته پنجم افزایش یافت. بعد از آخرین جلسه تمرینی، رت ها توسط تزریق درون صفاقی کتامین و زایلازین بی هوش و بافت عضله استخراج شد. جهت تعیین معنا دار بودن تفاوت بین متغیرها از آزمون آماری تی مستقل با سطح معنا داری 0.05>P استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تمرین استقامتی قبل از SNL باعث عدم تغییر معنادار ژن MG29  شد (P=0.07)و افزایش معنا دار در ژن Stim1  و Orai1  نیز مشاهده گردید (0.05>P).

    بحث و نتیجه گیری

    تمرین استقامتی قادر به تعدیل اختلال بیان پروتیین های، Stim1 و Orai1 در حالت نوروپاتی بود که ممکن است به واسطه سازوکارهای گوناگونی نظیر کنترل عوامل استرس اکسایشی و عوامل رشدی بتواند اثرات سودمند خود را اعمال کند.

    کلیدواژگان: فعالیت کاهش یافته، STIM1، Orai1، MG29
  • حسین بخشنده، حجت الله سیاوشی، محمد محمدی* صفحات 102-112
    مقدمه و هدف

    تمرینات هرمی مقاومتی و سرعتی می توانند موجب بهبود انعطاف پذیری، قدرت عضله و توان بی هوازی شوند، اما به نظر می رسد تمرینات مقاومتی روش موثرتری بر قدرت عضله باشند. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی هرمی دوگانه و سرعتی هرمی بر فاکتورهای فیزیکی و فیزیولوژیکی منتخب کشتی گیران آزادکار پسر نخبه جوان بود.

    مواد و روش ها

    30 نفر از کشتی گیران آزادکار پسر نخبه جوان به طور تصادفی انتخاب و به سه گروه تمرین مقاومتی (به شکل هرمی دوگانه)، سرعتی (به شکل هرمی) و کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرینی مقاومتی و سرعتی هر یک برنامه تمرین ویژه خود را به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته اجرا کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره (مانکوا) همراه با آزمون تعقیبی شیداک در نرم افزار SPSS نسخه 21 و در سطح معنی داری 05/0 مورد آنالیز قرار گرفتند (05/0P<).

    یافته ها

    نتایج نشان داد افزایش فاکتورهای وزن بدن، شاخص توده بدنی، توده چربی بدن، قدرت عضلانی پایین تنه، اوج توان و میانگین توان در گروه هرمی دوگانه به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل و گروه هرمی سرعتی بالاتر بود (0.05>P)، در مقابل، بهبود فاکتورهای زمان دوی سرعت 30 متر، زمان تست 400 متر و افت سرعت در گروه هرمی سرعتی در مقایسه با گروه کنترل و گروه مقاومتی به طور معنی داری بیشتر بود (0.05>P). همچنین، یافته های دیگر این آزمون آشکار ساخت که بهبود استقامت عضلانی پایین تنه و انعطاف پذیری در هر دو گروه در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری بالاتر بود (0.05>P).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که مربیان کشتی می توانند از تمرینات مقاومتی هرمی دوگانه برای بهبود قدرت عضلانی و از تمرینات سرعتی هرمی برای بهبود سرعت بدن کشتی گیران آزادکار استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی هرمی دوگانه، تمرین سرعتی هرمی، فاکتورهای فیزیکی و فیزیولوژیکی
  • اسحاق نادریان، فرهاد دریانوش*، محسن ثالثی، علی پرنداور صفحات 113-120
    مقدمه و هدف

    عملکرد ورزشکاران در جلسات کوتاه مدت فعالیت ورزشی که می تواند در طول مسابقات نیز اهمیت ویژه ای داشته باشد، تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می گیرد. غلظت خون توسط اجزای مختلف خون از جمله پروتیین ها تعیین می گردد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر کوتاه مدت فعالیت ورزشی استقامتی بر تغییرات سطوح پروتیین های پلاسما در مردان ورزشکار و غیرورزشکار می باشد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق 12 ورزشکار و 12 غیرورزشکار مرد به طور داوطلبانه شرکت کردند. این دو گروه، یک آزمون هوازی تا حد واماندگی را بر روی دوچرخه مونارک انجام دادند. قبل، بلافاصله و 24 ساعت بعد از فعالیت ورزشی، نمونه های خونی از افراد گرفته شد. پس از جمع آوری داده ها، از روش آمار توصیفی برای دسته بندی اطلاعات و برای مقایسه متغیرهای درون گروهی از روش آماری اندازه گیری مکرر و برای مقایسه بین گروهی از روش آماری تی تست مستقل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میزان پروتیین تام، آلبومین و گلوبولین پلاسما در گروه ورزشکار و غیرورزشکار در زمان بعد از فعالیت ورزشی به طور معناداری افزایش داشته و 24 ساعت پس از فعالیت ورزشی به طور معناداری کاهش می یابد (0.05>P). همچنین سطوح کراتینین پلاسما در گروه ورزشکار افزایش معنادار داشت (0.0001>P)، اما در گروه غیرورزشکار تفاوت معناداری وجود نداشت (0.15=P).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به این که دوره بازیافت در فعالیت های ورزشی اهمیت ویژه ای دارد، به نظر می رسد دوره بازیافت متغیرهای تحقیق حاضر متفاوت می باشد. همچنین ورزشکار و یا غیرورزشکار بودن باعث ایجاد نتایج متفاوت در برخی از متغیرها می شود.

    کلیدواژگان: فعالیت استقامتی، پروتئین های پلاسما، کراتینین
|
  • Mohsen Akbari *, Fatemeh Mehri Pages 1-12
    Introduction and purpose

     

    One of the diseases that has caused some problems for the elderly today is diabetic neuropathy. The purpose of this research was the effect of eight weeks of endurance, resistance and combined exercises on levels of Neuroglin-1, agrin C-terminal fragment, insulin resistance, functional factors and body composition in elderly men with type 2 diabetic neuropathy.

    Materials and methods

    The current research is semi-experimental with 40 diabetic men with neuropathy, age range between 50 and 65 years, with at least two years of history of the disease, with glycosylated hemoglobin level between 6.5 and 7%, fasting blood glucose above 125 to 150 mL.gr.dl were selected by available and targeted sampling method and were randomly divided into four endurance, resistance, combined and control groups. The training groups did their exercises 3 times a week for eight weeks, and the control group was without physical activity. Blood samples were measured 48 hours before and after the research, 5 cc were taken from the brachial vein. For intra-group and inter-group comparison, respectively, t-correlation method and one-way variance and a significance level of less than 0.05 were considered.

    Results

    The values of weight, body mass index, resting heart rate, hip circumference ratio, fasting glucose, glycosylated hemoglobin, insulin resistance, C-terminal agrin peptide showed a significant decrease in all three experimental groups compared to the control group. Also, the values of oxygen consumption, Neuroglin-1, stork balance test and TUG functional test showed a significant increase in all three experimental groups compared to the control group.Discussion and

    Conclusion

    Eight weeks of endurance, resistance and combined exercises have positive changes on the body mass index and improve the functional status of type 2 diabetic neuropathy patients and are probably effective in increasing the physiological and physical status of these patients.

    Keywords: Combined training, Neuroglin-1, C-terminal agrin peptide, Type 2 diabetic neuropathy patients
  • Godarz Moradi, Mehran Ghahramani * Pages 13-23
    Introduction and purpose

     

    Exercise, as a practical solution, plays an important role in increasing adropine, improving insulin resistance, and preventing the effects of being overweight. The aim of the present study was to investigate the effect of aerobic and interval training on adropine levels and insulin resistance and their relationship with insulin resistance in overweight men.

    Materials and methods

    Twenty-four overweight young men with an average age of 28.4±3.14 years, 77.11±4.89 kg and body mass index27.76±.37kg/m2 voluntarily participated in the present study and were randomly assigned to aerobic exercise (n=8), intense intermittent exercise (n=8) or control (n=8). Interval exercise (with theintensity of maximum heart rate of 90–100) and aerobic exercise (with the intensity of 50–75% of maximum heart rate) for 6 weeks, 3 alternating sessions per week, for 45 to 65 minutes have been done. Before and after the interventions, blood samples were collected to measure adropine, glucose, and insulin levels in the 12-hour fasting state.

    Results

    The results showed that 6 weeks of moderate-intensity aerobic exercise, as well as 6 weeks of interval exercise, led to a significant increase in adropine and a significant decrease in insulin, glucose, and insulin resistance in overweight men (P<0.05). Also, there was a significant negative relationship between changes in adropine, glucose, and insulin resistance (P<0.05). There was no significant relationship between adropine serum levels and blood insulin (P>0.05).Discussion and

    Conclusion

    It is concluded that both moderate-intensity aerobic exercise and interval exercise reduce insulin resistance in overweight men and lead to the prevention of diabetes and cardiovascular disease.  Adropine appears to play a role in these exercise-induced changes.

    Keywords: Exercise, Adropine, Glucose, insulin resistance, Over weight
  • Afsaneh Astinchap, Amirabbas Monazzami *, Zohreh Rahimi, Mehrali Rahimi Pages 24-33
    Introduction and purpose

     

    Non-alcoholic fatty liver disease, characterized by the deposition of fat in liver cells, can cause fibrosis, cirrhosis, and liver cell damage if not controlled. The aim of this study was to determine the effects of 8 weeks endurance training on fatty liver and lipid profile indices, insulin resistance and body composition in diabetic women with NAFLD.

    Materials and Methods

    in this study, 30 diabetic women (age 53±7, height 158±4, and weight 75±9) with non-alcoholic fatty liver participated. Subjects were randomly divided into two groups of control (n=15) and exercise (n=15). The training group program was performed by running in each session for 30-45 minutes and 60-70% of the heart rate reserve and three sessions per week for eight weeks. Liver enzymes, lipid profile, blood sugar, insulin, insulin resistance index, Percent body fat and VO2max were evaluated before and after the training protocol. ANOVA test with repeated measures was used to determine the differences. With confidence interval of P<0.05.

    Results

    Results of analysis of variance with repeated measures in lipid profile variables (TG, TC, HDL and LDL), liver enzymes (ALT and AST), insulin, insulin resistance, maximum oxygen consumption, WHR, weight and Body mass index showed that the interactive effect of time × group was significant in these variables  (P<0.05). The results of Bonferroni post hoc test reported a significant decrease in fat profile variables in the exercise group compared to the control group except for HDL in the exercise group, which did not show a significant change and in the control group (P <0.05). Also, the comparison between groups showed that there was a significant difference between control and exercise groups in fasting blood sugar factors, ALT, AST, TG, HDL, LDL, insulin, insulin resistance, maximum oxygen consumption, WHR, weight and Percent body fat (P<0.05).Discussion and

    Conclusion

    These results suggest that moderate intensity aerobic exercise can play an important role in the improvement of these patients by compensating for the destructive effects of type 2 diabetes and non-alcoholic fatty liver. In addition, aerobic exercise can prevent the progression of NAFLD.

    Keywords: Endurance Training, body composition, Fat Profile, non-alcoholic fatty liver, Type 2 diabetes, insulin resistance
  • Mohammad Parastesh *, Rasool Shahidi, Abbas Saremi Pages 34-42
    Introduction and purpose

     

    Examining the hormonal profile of different sports fields is used in many researches to provide criteria and indicators. Considering the importance of cycling, this study examined the hormonal profile of male cyclists of the Iranian national team.

    Materials and methods

    In this descriptive study, 95 male cyclists of the Iranian national team with a mean and standard deviation of height 175.4±4.5 cm, weight 74.5±3.8 kg and body mass index 9.0±0.7 23 were examined as samples. The research variables included serum levels of testosterone, growth hormone, insulin-like growth hormone, luteinizing hormone, thyroid-stimulating hormone, and erythropoietin hormone. 48 hours after the last training session, fasting blood was taken from the elbow vein of the subjects.

    Results

    In male cyclists of the Iranian national team, the average serum level of testosterone hormone was 4.44±0.23 ng/ml, the average serum level of growth hormone was 0.24±0.17 ng/ml, the average serum level Insulin-like growth hormone 246.3±56.64 μg/L, luteinizing hormone mean serum level 2.44±0.72 IU/mL, thyroid stimulating hormone mean serum level 2.33±0.8 mIU/mL and the average serum level of erythropoietin hormone was 4.79 ± 0.97 mIU/mL. Discussion and

    Conclusion

    The reference values of the examined hormones are not valid for the general population of elite athletes. New reference limits should be established for hormonal variables in elite athletes. Because their metabolic, nutritional and exercise status is different from the normal non-athlete population.

    Keywords: hormonal profile, Endocrine hormones, National cycling team members, Hormone serum level
  • Amir Dashti *, Maryam Sadat Dashti Pages 43-52
    Introduction and purpose

     

    Today, experts believe that diet and drugs alone are not enough to treat and control sugar and blood fat metabolism of patients, but physical and sports activities should also be added to the daily schedule. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of a combined training course (aerobic-TRX) and cinnamon supplementation on the serum levels of apelin and IL-6 in inactive overweight women.

    Materials and methods

    In this semi-experimental study with preand post-test design; 40 overweight women were randomly assigned into the four groups such as: combined exercise (n=10), combined exercise-cinnamon supplement (n=10), cinnamon supplement (n=10 people) and control (n=10). Aerobic exercise was performed with 50-75% of the maximum heart rate and TRX exercise in the range of 12 to 17 pressure perception on the Borg scale. Blood was taken 24 hours before the start of the training period and 48 hours after the end of the last session to measure apelin and interleukin-6.Then, by using covariance analysis test, between-group changes were used and paired t-test was used for intra-group comparison. Data analysis was done by SPSS version 25 software at a significance level of P<0.05.

    Results

    The results between groups show a significant difference in the serum concentration of IL-6 and apelin (P=0.001). The results of the paired t-test show a significant decrease in LI-6 and Aplin values for all three groups (P<0.05).Discussion and

    Conclusion

    The reduction of inflammation caused by sports activity is one of the effective factors in reducing the level of apelin in the present study. According to the results of the present research and since combined exercise (aerobic-TRX) has a beneficial effect on apelin and interleukin-6. Cinnamon supplementation effectively reduces adipose tissue significantly, but does not affect muscle metabolism in the same way as exercise. However, both interventions may be used together as a powerful weight loss technique.

    Keywords: aerobic training, TRX, Cinnamon, Aplin, IL-6, Obesity
  • Maryamsadat Salehi Kalatesadat, Zahra Estiri *, Mohamma Reza Shahabi Kaseb Pages 53-63
    Introduction and purpose

     

    Multiple Sclerosis (MS) patients experience the problems related to balance and concentration. The present study aimed to assess the effect of a six-week period of Pilates exercise with music on balance and concentration in MS patients.

    Materials and methods

    The statistical sample of the present study included 29 female MS patients aged 20-50 years with the degree of disability in the range of 2-5, who were homogenized based on the strength test. The pre-test was performed using a static statabiometer system, a dynamic balance test and concentration test and participants were placed in three groups. The first experimental group implemented Pilate’s exercises for six week, threedaya at week and 60 minute per session. Each exercise session was divided into three parts of warming up (10-15 min), doing Pilates exercises (35-40 min), and cool down (10 min). The second experimental group performed these exercises with music and patients in the control group only did their daily activities during exercise course. Then, the participants were post-tested by using the mentioned tool. ANCOVA and LSD post hoc test were used to compare the groups and determine the level of significance (P<0.05).

    Results

    Based on the statistical analysis, the components of static and dynamic balance and concentraition in experimental and control groups were significantly different and experimental groups were higher thn control group. Additionally, no significant difference was observed between Pilates exercise program with and without music in any of variables.Discussion and

    Conclusion

    In general, when using Pilates and Pilates exercises programs with music, the quality and type of exercises designed in Pilates training sessions is of particular importance,and required precision should be taken during using music appropriately.

    Keywords: Pilates exercise, Multiple Sclerosis (MS), Balance, concentration
  • Akbar Sazvar *, Hamideh Khodaveisi Pages 64-71
    Introduction and purpose

     

    Ankle sprain is a common injury in volleyball. This research aimed to investigate the effect of ten weeks of water training with emphasis on central stability exercises on balance, movement and physical performance of volleyball players with chronic ankle sprains.

    Materials and methods

    60 people with ankle sprains participated in this research using the available sampling, divided into two experimental groups (30 people) and control (30 people). The subjects of the experimental group did four sessions of 60 minutes each week for ten weeks, while the control group did not experience any effective physical activity during this period. To evaluate the balance using the Biodex balance machine and to evaluate the physical performance from the aerobic performance test (stair test), agility performance test (time of the two-by-nine test), muscular endurance performance test (score of the sit-up test), Sargent's vertical jump and the three-minute staircase test was used and the pain level of the participants was measured based on the visual index of pain measurement. The data was analyzed using covariance analysis at the 0.05 level.

    Results

    In this study, a significant difference was found in the balance scores, pain level and some physical fitness factors of the experimental group compared to the pre- training period (P<0.05), while no significant change was observed in the control group (P≥0.05)). In comparison with the control group, the balance scores of the experimental group showed a significant increase after ten weeks of therapeutic exercise in water.Discussion and

    conclusion

    It seems that stabilizing exercises in water improves physical performance and reduces the severity of people with ankle sprains.

    Keywords: Ankle sprains, Central stability exercises, Balance, Motor functions
  • Bayan Fayazi, Kamal Ranjbar *, Ali Yavar Azizpour Pages 72-81
    Introduction and purpose

     

    Exercise training is an effective strategy to multiple sclerosis treatment. This study investigated the effect of progressive resistance training on walking ability, fatigue and quality of life in women with MS.

    Materials and Methods

    For this purpose, sixteen women with MS participated in this study. Subjects randomly were divided to control (32.37±8.15 years old) and experimental groups (29.71±5.37 years old). The experimental group participated in a graduate resistance training program for 8 weeks, 3 days/week, 40-70% of 1-Repetition Maximum (1-RM). Before and after exercise training, walking speed, walking endurance, fatigue and quality of life were measured in control and experimental groups. Repeated measure ANOVA was used to statistical analyses. Significance level was set to < 0.05.

    Results

    Walking ability (endurance and speed walking) after 8 weeks resistance training significantly increased in experimental group (P=0.0001); while, walking ability decreased significantly in the control group (P=0.04). In the other hand, fatigue in experimental group significantly decreased (P=0.001), while in the control group insignificantly increased (P=0.73). Also, resistance training improved the mental health and quality of life of women with MS, while it decreased in control group (P= 0.04). On the other hand, there is no significant difference between the two groups in the quality of life and fatigue before and after training, but the walking ability (speed and endurance) after training in the experimental group was significantly higher than the control group.Discussion and

    Conclusion

    It seems that 8 weeks of progressive moderate-intensity resistance training can lead to increased walking ability and decreased fatigue, and ultimately lead to improved mental health and quality of life in women with MS.

    Keywords: Multiple Sclerosis, resistance training, Walking ability, mental health, Quality of Life
  • Ali Najjarian Kakhki, Seyed Alireza Hosseini Kakhak *, Rombod Khajeei, Farveh Vakilian Aghouee Pages 82-91
    Introduction and purpose

     

    The effects of concurrent training (CT) on physical fitness (CRF) are well known in different populations. However, less is known about the difference between forwarding (FW) and backward walking (BW) in part of aerobic training. So, the aim of the present study was the comparison of strength training (ST) with CT (FW vs BW) on body composition and physical fitness of middle age men.

    Materials and Methods

    For this purpose, 48 middle age men were randomly divided into four groups: ST, concurrent training with forwarding walking (CFW) concurrent training with backward walking (CBW), and control (Con). The subjects did exercise training for eight weeks, three sessions per week. After the last training session the body composition, upper and lower body strength, agility, balance, and aerobic endurance were assessed.

    Results

    The results showed that there were no significant differences between groups in weight, fat-free mass, and fat mass (P>0.05). Upper and lower body muscle strength, agility and balance, and aerobic endurance were increased in all training groups compared to before and after training with no difference between the groups.Discussion and

    Conclusion

    It can be said that eight weeks of ST and CT (FW vs BW) has a significant and beneficial effect on the functional performance of middle age men, and there is no concern about the interference effects of these exercises. So, because of the effectiveness of BW on other performance parameters and in order to diversify to CT, BW can be used by trainers as a part of aerobic exercises.

    Keywords: body composition, Functional fitness, Backward walking, Middle age men
  • Abdolreza Kazemi *, Mokhtar Ghanbarzadeh, Ziya Navidi, Shima Emam Bakhsh Pages 92-101
    Introduction and purpose

     

    Decreased physical activity in rodents has caused a decrease in muscle mass, cross-sectional area of myofibrils (CSA) and force production. The purpose of this study was to investigate the effect of reducing physical activity after a period of endurance training on the expression of STIM1, Orai1 and MG29 genes in the plantaris muscle of male Wistar rats.

    Materials and methods

    The current research is experimental and basic. 16 male white desert rats, Wistar breed, weighing 250 ± 20 grams, were randomly divided into two groups. Control group - Spinal nerve ligation (SNL): This group included 8-week-old male rats whose three sciatic branches were tightly tied. The second group included 8 rats who received SNL after a period of endurance training. They did the endurance training protocol in the present study was for 4 days a week for 6 weeks. It increased from 10 meters per minute for 10 minutes in the first week to 17-18 meters per minute for 30 minutes in the fifth week. After the last training session, rats were anesthetized by intraperitoneal injection of ketamine and xylazine, and muscle tissue was extracted. To determine the significance of the difference between the variables, independent t-test was used, and SPSS-22 software was used to analyze the data with a significance level of P>0.05

    Results

    The results of the present research showed that endurance training before SNL caused a significant change in the MG29 gene (P=0.07) and a significant increase in the Stim1 gene and Orai1 (P>0.05).Discussion and

    Conclusion

    Endurance training was able to modulate the expression disorder of these proteins in the state of neuropathy, which may be due to various mechanisms such as controlling oxidative stress factors and growth factors, in this way exerts its beneficial effects.

    Keywords: Decreased activity, STIM1, Orai1, MG29
  • Hossein Bakhshandeh, Hojjatollah Siavoshy, Mohammad Mohammadi * Pages 102-112
    Introduction and purpose

     

    The purpose of this study was to investigate the effects of participation in eight weeks of the double-pyramid resistance training and the pyramid speed training on selected physical and physiological factors of male young freestyle-wrestling elites.

    Materials and methods

    Thirty young elite freestyle wrestlers were randomly selected and divided in three groups of resistance training (double-pyramidal form), the speed training (pyramidal form) and, the control group. The exercise groups of resistance and speed each took part in their specialized training program for 8 weeks with 3 sessions per week. Data was analyzed using Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA) and the Sidak Post-Hoc Test in SPSS v.0.21 (P<0.05).

    Results

    The results showed that the increase in the factors of body weight, body mass index, body fat mass, lower body muscle strength, peak power, and average power in the double pyramid group was significantly higher than the control group and the speed pyramid group (P<0.05), on the other hand, the improvement of 30m sprint time, 400m test time, and speed drop factors were significantly higher in the speed pyramid group compared to the control group and the resistance group. (P<0.05). Also, other findings of this test revealed that the improvement of lower body muscle endurance and flexibility was significantly higher in both groups compared to the control group (P<0.05).Discussion and

    Conclusion

    According to the findings of the research, it can be said that wrestling coaches can use double pyramid resistance exercises to improve muscle strength and pyramid speed exercises to improve the body speed of freestyle wrestlers.

    Keywords: Double-pyramid resistance training, Pyramid speed training, Physical, physiological factors
  • Isaac Naderyan, Farhad Daryanoosh *, Mohsen Salesi, Ali Parandavar Pages 113-120
    Introduction and purpose

     

    Performance of athletes during competitions it is important in short sessions of exercise which can also be influenced by many factors. Blood concentrations determined by blood components such as proteins level. The aim of this study, the effect of acute exhaustive aerobic exercise on plasma proteins levels in male athlete and non-athlete.

    Materials and methods

    In this study, 12 athletes and 12 non-athletes male voluntarily participated. These two groups performed an aerobic test to the exhaustion on a Monarc bicycle (model E839, made in Sweden). Before, immediately and 24 hours after the sports activity, blood samples were taken from the subjects. After collecting the data, the descriptive statistics method was used to categorize the information and to compare the variables within the group, the repeated measurement statistical method was used, and the independent t-test statistical method was used to compare between groups.

    Results

    Results showed that the levels of total protein, albumin and plasma globulin in athletes and non-athletes male in before, immediately and 24 hours after exercise were significantly different (P<0.05), also there was significant difference in the levels of plasma creatinine in athletes (P<0.0001), but there was no significant difference in non-athletes male (P=0.15).Discussion and

    conclusion

    Considering that the recovery period is particularly important in sports activities, it seems that the recovery period of the present research variables is different. Also, being an athlete or non-athlete causes different results in some variables.

    Keywords: endurance exercise, plasma proteins, Creatinine